Giant Steps

Bower were engaged as the architects to help the school to double its capacity and create socially and emotionally rich learning environment for its students.

Giant Steps School_Educational Architecture_Bower
Giant Steps_Bower Architecture_Education

The brief called for a considered renovation to enable the school to double its capacity and create socially and emotionally rich learning environment for its students.

Involved from inception Bower Architecture and Interiors assisted the school with the brief, initial concepts, VSBA funding, planning and building approval, through to project documentation and completion. 

While the project required a highly practical solution - building materials needed to be robust and safe, sound mitigation needed to be considered, traffic flow and reducing student risk was essential – the emphasis was on creating a welcoming, engaging and calming learning environment for the students.

This project involved close collaboration to ensure the renovation catered to the school community’s specific requirements, both in its physical and emotional form.

Giant Steps_Bower Architecture
Giant Steps_Bower Architecture and Interiors
The renovation has been a huge success for us. It has enabled us to double in capacity, while markedly improving student, staff and parent satisfaction, learning, comfort and enjoyment in the school environment.
— Trish Karedis, Principal at Giant Steps
Bower Architecture_Giant Steps

Architecture and Interior Design by Bower

Built by Project Group

Photography Martina Gemmola