Hide and Seek House

In a quiet street, this sensitive but tough new beach house
 creates an intriguing sanctuary, integrated with context and landscape.

 Hide and Seek House

Hide and Seek House

 

In a quiet street, this sensitive but tough new beach house creates an intriguing sanctuary, integrated with context and landscape. Driven by the local vernacular of gently gabled houses, a sensitive building form is nestled between its neighbours. Two entry experiences - the most apparent an informal outdoor shower which celebrates the ritual of the beach return while a more discreet side entry leads into a central courtyard at the heart of the house.

 
 Hide and Seek House

Hide and Seek House

Hide and Seek House

bower-outoor-shower

Defined living spaces avoid vast open planning and bridge between separate distinct bedroom areas. These living spaces are unveiled and re-experienced through glimpses and framed views from differing perspectives. Outlook within and beyond shifts through these spaces, which change in character over day and season. Investment in the structure and shell of the house, considered bones and materials results in a calm and surprising journey integrated with users, site and its surrounds.

 Hide and Seek House

Hide and Seek House

Hide and Seek House

Hide and Seek House

bower-architecture-hide-seek-timber-courtyard-coastal

Builder: Jardine Homes
Landscape Designer: Sensability Garden Design
Photography by Shannon McGrath

Hide and Seek - Website Plan.jpg