Kate's House

This sensitive extension explores the opportunities presented by site
and owner to continually surprise and excite.

 Kate's House 2015

Kate's House
2015

Kate's House is a single storey extension and renovation to a 1960's house, entered through a side courtyard sanctuary which separates the retained part of the existing dwelling and the new addition. Bagged brick walls and sculptural use of timber typify the use of raw yet restrained materials that combine with the fine grain offered by brass and steel detailing. Living and private zones are defined by a series of high gallery spaces which naturally light and ventilate the house, while vividly tiled bathrooms are treated as discovered gems. The house maintains a continuous connection to landscape and garden as it terraces down the site to a lower family level, leading to the dramatic pool area beyond.

 

Kate's House

Kate's House

Bower Architecture took on board who I was,
how I lived and my lifestyle. Bower exceeded expectations
and found solutions for every curveball I’ve thrown them.
To do this in collaboration with a group of people who were on
the same page, who had the same aspirations and could help
me achieve a fantastic result, that was really exciting.
— Kate, Owner

Kate's House

Kate's House

Kate's House

Kate's House

Kate's House

Kate's House

Kate's House

Builder: LBA Construction
Landscape Designer: Cielo Design Studio
Photography by Shannon McGrath

Bower-Kates-House-Plan