Resort House

A transformative project which embraces
the existing northern garden to form a hidden oasis.

Resort House
2009

Living areas are located to the rear, where extensive operable glazing to the northern facade and the continuous flow of timber, concrete and stone strengthen the focus toward the garden. Boundaries between building and landscape are dissolved to result in a place rich in joyful possibilities, enveloping the family in a sunny, social sanctuary that thrives in the Australian climate.


 The design response utilises the most evident strength of the site – the rear north facing garden, to create a series of social living spaces with a resort feel to accommodate the owners and guests. The original plan of the existing house is simplified through the insertion of a high entry gallery which gently illuminates the owners’ art collection with southerly light and facilitates natural ventilation.  

 

Resort House

Resort House

The design of the renovated house
dissolves boundaries between interior
and exterior and embraces the best
parts of the site and landscape.
— Jade Vidal, Project Architect

Resort House

Resort House

Resort House

Resort House

Builder: Cosgrave Constructions
Photography by Colin Page