Corner House

Brighton, Victoria

This four bedroom family house is on a corner site in a prime bayside location, with north to the main street address. Through careful planning and shaping of the building, the main spaces address a sunny  north facing private front garden.  

The Bower Architecture team gave us their collective creative input to our design brief and that team stimulus tossed up many great ideas that we could digest and blend into our own ideas. Most important was the balance we achieved in Bower delivering a great design outcome which was continually mindful of the reality of the controlling the almighty dollar.

Carol and Allan, Owners

The form of the building is separated between ground floor living volumes which intersect with bedrooms at the first floor.

The gentle curves and play of materials at the first floor create an elegant sculptural expression to the street and interiors are bathed in natural light and abundant cross ventilation.

An imaginative siting solution allows this family house to embrace quality private outdoor space on a corner site with north to the street.

Anna Dutton Lourie, Co-Director, Bower Architecture & Interiors 

Project Info
Traditional People and Custodians

Bunurong People of the Kulin Nation

Architecture and Interior Design

Bower Architecture & Interiors

Builder

Ben Gale (Macasar Building)

Photography
Shannon McGrath
View similar projects